Home / Recepten & Tips / Recepten / Fruitige groenteslakken- en rupsen

 Fruitige groenteslakken- en rupsen

Inleiding

Maak slakken en rupsen van groenten en fruit en laat ze zelf ook meesmullen!

Aantal personen/stuks

Voor 10 diertjes.

Ingrediënten

1 kiwi, 1 komkommer, 16 kersttomaatjes, 8 kleine druiven, 8 blauwe bessen, 1 sinaasappel, 1 appel, 2 stengels bleekselderij, 2 stengels b. Voor de smeerstof: pindakaas, kruiden- en/of smeerkaas. Voor de oogjes: ontbijtgranen (bv. ricekrispies of chocoballs) en eetbare stift of snoepoogjes. Eventueel eetbare lijm.

Bereiding

  1. Was en snij de komkommer, kiwi, appel en sinaasappel in schuiven.
  2. Was en snij de bleekselderij in korte staafjes van enkele centimeter.
  3. Smeer pindakaas, kruiden- of smeerkaas op de bleekselderij.
  4. Duw voorzichtig voor het maken van een slak een schuif komkommer, kiwi, sinaasappel of voor het maken van een rups een 4-tal tomaatjes, druiven of blauwe bessen op een staafje, achteraan in de smeerstof.
  5. Neem twee ontbijtgranen voor de oogjes en teken de pupillen er op met eetbare stift of twee snoepoogjes. Gebruik wat smeerstof of eetbare lijm om ze te lijmen.
  6. Maak eventueel voelsprietjes met bosui, die je net achter de oogjes in de pindakaas of smeerkaas prikt of lijmt op het eerste vruchtje van de rups.