Donuts

 

Inleiding

Samen donuts maken … met yoghurt!

Aantal personen/stuks

Met de vermelde hoeveelheden bak je een 30-tal donuts.

Ingrediënten

2 eieren, 500g volle yoghurt (natuur), 2 afgestreken lepels kristalsuiker, 10g bakpoeder, 450g bloem, zonnebloemolie voor het bakken van de donuts. Voor de afwerking: poedersuiker.

Bereiding

  1. Meng de eieren, yoghurt en suiker in een eerste mengsel.
  2. Maak een tweede mengsel van het bakpoeder en de bloem. Meng dit met het eerste mengsel. Indien het beslag niet stevig genoeg is, voeg je wat bloem toe.
  3. Vul de bodem van een pan met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie en verhit ze.
  4. Schep met een lepel telkens enkele hoopjes beslag in de pan en frituur ze kort.
  5. Draai de donuts regelmatig om tot ze mooi goudgeel zijn.
  6. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
  7. Strooi er poedersuiker over.

TIP: Je kan de donuts opensnijden en vullen met een beetje confituur of een schijfje banaan. Eindeloze mogelijkheden om van te SMULLEN!