Home / Recepten & Tips / Recepten / Beestig lekker bananenbrood (glutenvrij)

Beestig lekker bananenbrood

Beestig lekker!

Inleiding

Dit brood kan als tussendoortje, maar ook als ontbijt.

Aantal personen/stuks

10 dikke sneden brood

Ingrediënten

3 rijpe bananen, 200g glutenvrij meel (*), 50g rietsuiker, 1 zakje bakpoeder (10g), 1/2 koffielepel kaneelpoeder, 100ml magere yoghurt (natuur), 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, snuifje zout.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag er in.
  5. Plaats de cakevorm 40 minuten in de oven.
  6. Laat het bananenbrood afkoelen….. SMAKELIJK !!

Voor dit recept werd de glutenvrije universele broodmix van Schär gebruikt, maar je kan ook boekweitmeel nemen. Dat is ook glutenvrij. Hoef je niet persé glutenvrij te eten en vind je boekweit te noterig van smaak? Prima! Neem dan volkorenbloem.
Bron recept: handboek “Mijn kind eet gezond”