Home / Nieuws / Ontmoeten

Wil je de bedenkers van de Proeftoren graag ontmoeten, meer uitleg over de Proeftoren of een vorming bijwonen omtrent moeilijke etertjes? Hieronder een overzicht van evenementen waarop Sarah of Vicky aanwezig zijn.

Organiseer je zelf een info-avond, vorming of een beurs? En heb je graag dat Vicky of Sarah of hun Proeftoren hierop aanwezig is? Vul dan het contactformulier in en wij bekijken graag samen wat mogelijk is!


Aankomende evenementen


02 april 2019 – 14u00 (1u)
Permanente vorming “Voeding Jonge Kind en Adolescent”
Hogeschool Odisee, Gent, België
Deze permanente vorming bevat een reeks opleidingsdagen en gaat van start op 14 maart in Hogeschool Odisee, Gent. Op 2 april draait het om “Interventies bij kinderen met eet- en gewichtsproblemen” en is de Proeftoren aanwezig. Vicky De Beule geeft achtergrond en uitleg bij de toepassingen van het spel, zowel thuis als in een praktijksetting. Tijdens deze dag kan het spel ook aangekocht worden aan een promoprijs.

De vormingsreeks is vooral bedoeld voor zowel pas afgestudeerde als meer ervaren bachelors in de Voedings- en Dieetkunde. Voor meer info en inschrijven: https://www.odisee.be/nl/permanente-vorming/opleiding/45895.


27 maart 2019 – 19u00 (2u)
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
Centrum Het Appèl, Brusselsesteenweg 544, 2800 Mechelen, België
Vicky De Beule is erkend diëtiste en uitgever van het spel “de Proeftoren” dat kinderen fruit & groenten leert proeven. Tijdens deze vorming praat ze over de oorsprong van en aanpak bij moeilijk eetgedrag. Naast wetenschappelijke achtergrond geeft ze effectieve voedingsstrategieën en praktische tips, zodat jij thuis meteen aan de slag kan! Ook het spel ‘de Proeftoren’ wordt getoond en toegelicht. Vicky organiseert deze avond samen met Katrien Geeraerts, hartcoherentie coach en ervaringsdeskundige als mama van een moeilijk etertje. De vorming is voor (groot)ouders en begeleiders van jonge kinderen.

Inschrijven is verplicht via katrien.geeraerts@outlook.be. Inkom: 20 EUR pp. Te storten op rek. nr. BE16 6104 9344 7074 met vermelding van je naam. Definitieve inschrijving na ontvangst van betaling.


27 maart 2019 – 14u00 (duurtijd: 1u)
Workshop: “Moeilijke etertjes proeven spelenderwijs”
Kine Momentum, Romeins Plein 17, 9620 Zottegem, België
Tijdens de workshop worden de kinderen spelenderwijs en met de hulp van handpop Jan en de Proeftoren 
uitgedaagd om fruit en groenten 
te proeven. Zonder énige druk en 
op het ritme van elk deelnemend kind.

De workshop richt zich tot “moeilijke etertjes” 
van 3 tot 7 jaar. Ouders mogen de workshop 
volgen of een uurtje voor zichzelf nemen. De workshop wordt gegeven door Vicky De Beule i.s.m. Jolien Van Grembergen. Jolien is kinesitherapeute en heeft een mama-kind & relaxatie praktijk.

Info & Inschrijven via jolien.vangrembergen@hotmail.com
. Inkom: 20 EUR pp (incl. knutselmateriaal, fruit, groenten). Max 10 kindjes. Mogelijkheid tot aankoop van de Proeftoren. 
Definitieve inschrijving na ontvangst van betaling.


23 januari 2019 – twee sessies: om 14u & 16u (duurtijd: 1u)
Workshop: “Moeilijke etertjes proeven spelenderwijs”
Het Appèl, Mechelen, België
Tijdens de workshop worden de kinderen spelenderwijs en met de hulp van handpop Jan en de Proeftoren 
uitgedaagd om fruit en groenten 
te proeven. Zonder énige druk en 
op het ritme van elk deelnemend kind.

De workshop richt zich tot “moeilijke etertjes” 
van 3 tot 7 jaar. Ouders mogen de workshop 
volgen of een uurtje voor zichzelf nemen. De workshop wordt gegeven door Vicky De Beule i.s.m. Katrien Geeraerts, hartcoherentie coach onder meer in Het Appèl en ervaringsdeskundige als mama van een moeilijk etertje.

Info & Inschrijven via katrien.geeraerts@outlook.com. Inkom: 20 EUR pp (incl. knutselmateriaal, fruit, groenten). Max 10 kindjes. Mogelijkheid tot aankoop van de Proeftoren. 
Definitieve inschrijving na ontvangst van betaling.


08 december 2018 – 16u00 (1u)
Atelier créatif:”Tour Du Gout”
Librairie Kyralina, Bucharest, Romania
Vicky de Beule organise, en collaboration avec Kyralina, un atelier créatif pour apprendre aux jeunes enfants à goûter aux fruits et aux légumes de manière positive et ludique en utilisant La Tour du Goût et les stratégies scientifiques sur lesquelles le jeu est basé.
Déroulement de l’atelier : une poupée “Jean” racontera aux enfants une petite histoire et demandera de l’aider à apprendre à goûter, afin de devenir roi.
Les enfants apprendront à goûter et discerner les fruits et légumes par le goût.
Inscription à info@kyralina.ro. Public : enfants de 2 à 7 ans.


20 november 2018 – 9u00 (3u)
Inspirerende ochtend: “Super Woman Super Mom”
Edu Class, Bucharest, Romania
Dit event wordt geöpend door Vicky De Beule, bedenker en uitgeefster van de Proeftoren. Tijdens de uiteenzetting wordt er eerst ingegaan op de oorsprong van voedselneofobie bij jonge kinderen en vervolgens worden drie (op)voedingsstrategieën toegelicht en extra tips meegegeven. Ook het spel ‘de Proeftoren’ wordt getoond en toegelicht. Deze ochtend wordt georganiseerd door BWFR, Bussiness Women For Romania. Meer/more info.


24 oktober 2018 – 19u30 (2u)
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
Gemeentelijk Centrum De Markgraaf , Kapelstraat 8, 2540 Hove, België – ZAAL 3
Deze vorming biedt je informatie over de oorsprong en aanpak van “voedselneofobie” bij jonge kinderen. Dit is de angst en bijgevolg de weigering om ongekende voedingsmiddelen te proeven. Naast een theoretisch kader, krijg je strategieën en tips mee naar huis om moeilijke etertjes op weg te zetten naar een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ook het spel ‘de Proeftoren’ wordt getoond en toegelicht. Vicky De Beule organiseert deze avond mede dankzij de steun van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Deze vorming is voor (groot)ouders en begeleiders van jonge kinderen.

Inkom: 7 EUR pp. Te storten, met vermelding van je naam, op rek. nr. BE38 3630 9102 8072.
Inschrijven verplicht via info@proeftoren.be. Bevestiging na ontvangst van betaling.


23 oktober 2018 – 20u (2u)
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen”
VZW CVDO, Medisch Kinderdagverblijf Het Vlot
, Heistlaan 123, 8300 Knokke-Heist.
Vicky De Beule is erkende diëtiste en uitgever van het educatieve spel de Proeftoren. 

Tessa Gnucci is ervaringsdeskundige en mama van een (ex-) sondevoedingskindje met een zware eetproblematiek. Voor deze vorming 
bundelen ze hun krachten en 
reiken ze vanuit wetenschap & ervaring 
verschillende voedingsstrategieën aan, 
op weg naar een positief eetklimaat. Deze vorming richt zich tot (groot)ouders en begeleiders 
van jonge kinderen, al dan niet met sondevoeding.

Inkom: 15 EUR pp. Te storten, met vermelding van je naam, op rek. nr. BE52 3200 2079 0709.
Inschrijven verplicht via ABCaantafel@telenet.be. Bevestiging na ontvangst van betaling.


22 oktober 2018 – 19u (2u)
Lezing: “HELP, MIJN KIND EET NIETS, WAT NU ?”
Dieet Lecluyse, Abelestraat 21, Izegem

Is samen eten ook een ware hel? Wil je kind niets proberen of weigert het alle nieuwe dingen? Kom dan zeker naar de info-avond, georganiseerd door Dieet Lecluyse. Zij hebben Vicky De Beule, Erkende Diëtiste, gevraagd om uit te leggen wat de oorzaak mogelijks kan zijn, en hoe je dit best aanpakt. Tevens ontwikkelde zij “De Proeftoren”: een praktisch hulpmiddel dat echt werkt om je kinderen spelenderwijs groenten en fruit te leren eten.

Prijs : 15 euro (incl. aangepast drankje, hapje).
Vooraf wel inschrijven, aangezien de plaatsen beperkt zijn via info@dieetlecluyse.be of 0476/366.868. Wie hierbij begeleiding wenst, kan terecht bij Michèle, de kinderdiëtiste bij Dieet Lecluyse.


20 oktober (lezing om 14u) & 21 oktober (lezing om 11u) 
Lezing: “Moeilijke etertjes positief uitdagen”
Gezondheidssalon, BRUSSELS EXPO, Paleis 10, Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Wil je je eigen gezondheid zoveel mogelijk in handen nemen of zoek je betrouwbare informatie over gezondheid en welzijn? Dan moet je zeker naar het Gezondheidssalon komen! Je leert er alles over preventie, nieuwe behandelingen, de nieuwste inzichten en je vindt er alles wat op de markt voorhanden is. Ook Vicky De Beule, Erkende Diëtiste en Uitgever van de Proeftoren, is aanwezig en geeft zowel op zaterdag als op zondag een lezing: “Moelijke etertjes positief uitdagen”.
Het Gezondheidssalon, georganiseerd door Nutrimedes Events: info & tickets.

Wil je haar graag VOOR of NA de lezing persoonlijk ontmoeten? Dat kan zeker!
Stuur een mailtje naar info@proeftoren.be of vul dit formulier in.


30 August 2018 – 11 AM to 10 PM
Golden Summer Fair
Golden Tulip Victorie Hotel, Bucharest, Romania
The Taste Tower booked its own stand at this special fair, 100% “Made In Womania!”. More than 30 other mini-shops with the best & original fashion designers, handmade crafts, jewelries & accessories, shoes, bags and more will join this event. Come over, meet with Vicky De Beule, mastermind of The Taste Tower, and discover this game, together with your toddler or preschooler.

FREE ENTRANCE


26 juni 2018 – 19u30 (2u)
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
Gemeentelijk Centrum De Markgraaf (zaal 3), Kapelstraat 8, 2540 Hove, België
Deze vorming biedt je informatie over de oorsprong en aanpak van “voedselneofobie” bij jonge kinderen. Dit is de angst en bijgevolg de weigering om ongekende voedingsmiddelen te proeven. Naast een theoretisch kader, krijg je strategieën en tips mee naar huis om moeilijke etertjes op weg te zetten naar een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ook het spel ‘de Proeftoren’ wordt getoond en toegelicht. Vicky De Beule organiseert deze avond mede dankzij de steun van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Deze vorming is voor (groot)ouders en begeleiders van jonge kinderen.

Inkom: 7 EUR pp. Te storten, met vermelding van je naam, op rek. nr. BE38 3630 9102 8072.
Inschrijven verplicht via info@proeftoren.be. Bevestiging na ontvangst van betaling.


21 maart 2018 
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
’t Rekreatief, Doornstraat 600, 2610 Wilrijk, België
Deze vorming biedt je informatie over de oorsprong van en aanpak bij “voedselneofobie” bij jonge kinderen: de angst en bijgevolg weigering om ongekende voedingsmiddelen te proeven. Naast een theoretisch kader, krijg je strategieën aangereikt en tips mee naar huis om moeilijke eters op weg te zetten naar een gezond en gevarieerd eetpatroon, op lange termijn. Ook het spel ‘de Proeftoren’ wordt getoond en toegelicht. Vicky De Beule organiseert zelf deze avond. Ze verwelkomt graag (groot)ouders van jonge (klein)kinderen, diëtisten en andere gezondheidmedewerkers, en iedereen die met jonge kinderen werkt en een gezond eetpatroon belangrijk vindt!


20 maart 2018 
Info-dag: “Het succesvol begeleiden van kinderen met eet- & gewichtsproblemen”
Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, België
NUTRIMEDES organiseert deze opleiding voor artsen, diëtisten, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en andere professionelen.

Sarah Braet en Vicky De Beule zullen beiden deze opleiding bijwonen en de Proeftoren voorstellen aan het aanwezige publiek. Inschrijven voor deze ongetwijfeld erg boeiende opleiding kan via deze link.


8 maart 2018 
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
Wingensestraat 4, 8020 Hertsberge, België
Als gastspreker voor “Vrouwen in Beweging”, vertelt Sarah Braet wat voedselneofobie precies inhoudt. Je krijgt ook kant-en-klare tips & tricks mee naar huis om moeilijke eters op weg te zetten naar een gezond en gevarieerd eetpatroon. Als mede-bedenkster van de Proeftoren, maakt zij uiteraard ook tijd vrij om het spel toe te lichten.

Zin in een leerrijke avond? Wil je weten hoe de Proeftoren werkt? Schrijf je dan nu in via deze link.


1 maart 2018 
Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”
Open huis 216, Deinze, België
Deze info-avond biedt je kant-en-klare tips & tricks om moeilijke eters op weg te zetten naar een gezond en gevarieerd eetpatroon. Sarah Braet, diëtiste en mede-bedenkster van de Proeftoren organiseert deze avond en licht het spel in detail toe.

Zin in een leerrijke avond? Wil je weten hoe de Proeftoren werkt? Schrijf je dan nu in via deze link.


30 november 2017 
Herfststudiedag VBVD
Provinciehuis Leuven, België
De drie grote onderwerpen die tijdens deze dag besproken worden zijn E-health, motiverende gespreksvoering en dysfagie.

De Proeftoren zal door Vicky tijdens elke pauze toegelicht worden aan de deelnemers (10u40–11u15 / 12u45–13u45 / 15u20–15u50). Wil je ervoor of erna afspreken? Kan ook! Laat een berichtje achter via info@proeftoren.be of het contactformulier.
Meer info: http://www.vbvd.org/nieuws/agenda


17, 18 november 2017
Voedings- en gezondheidscongres
EXPO Brussel, België
Dit wetenschappelijk congres behandelt een reeks actuele topics in het domein van de voedingswetenschappen. Het congres biedt de mogelijkheid om in een kort tijdsbestek de meest recente informatie te verwerven die noodzakelijk is in de dagdagelijkse praktijk van het voedingsadvies. De Proeftoren werd, samen met 3 andere projecten, genomineerd als beste bachelorproef 2017 voor de richting Voedings- en Dieetleer over heel België en wordt op vrijdag 17 november om 13u45 voorgesteld aan het aanwezige publiek.

Sarah en Vicky zijn op beide dagen van het congres aanwezig en ontmoeten je graag! Laat een berichtje via info@proeftoren.be of het contactformulier.
Meer info: http://www.voedingscongres.be