Home / Nieuws / Getuigenissen

 

Heb je ook de Proeftoren in je bezit en wil je net zoals deze personen jouw ervaring delen? Dat kan hier!

 

12 items op “Getuigenissen”


 1. Het prachtige concept De Proeftoren laat kinderen op een ongedwongen, positieve manier spelenderwijs kennismaken met groenten en fruit. Voor de lastige etertjes gaat er een wereld open wanneer ze als proefkoning(in) de gekozen groente- of fruitsoort niet alleen ‘proeven’, maar ook ‘lusten’.
  De bedenkers van dit spel hebben over alles nagedacht. Zo maakt de beknopte handleiding het voor ieder gezin makkelijk om De Proeftoren in te zetten, kun je naast groenten en fruit ook aan de slag met andere voedingsmiddelen én worden er praktische tips gegeven.

  Aartsen Kids Foundation raadt ieder gezin met jonge kinderen de Proeftoren aan! Ook al heb je geen moeilijke eter(s), het is een leuk spel waarbij kinderen bewust aan de slag gaan met voeding. Zo groeien ze op met de perceptie dat gezond eten ook gewoon leuk, lekker en stoer is. Dit gun je toch ieder kind?

  • Naam kind/Child\'s name: /
 2. Ik volgde een webinar over de Proeftoren in het kader van mijn opleiding als droomritmecoach. Eerst en vooral komt Vicky over als een topdame met liefde voor het vak! De Proeftoren is een fantastisch beloningssysteem voor kinderen! Je kan er veel wegen mee uit, aangepast op jouw kind. Iets dat ik zeker zal meenemen in mijn verdere consulten als toekomstig slaapcoach. 

  Sarah Sneppe, droomritmecoach in Spe

  • Als student zorgkunde in het volwassenonderwijs, heb ik het genoegen gehad kennis te maken met DE PROEFTOREN. Toen we de opdracht kregen om een ‘handige tool’ te komen voorstellen, dacht ik dadelijk aan de PROEFTOREN. Omdat voedselneofobie bij heel veel jonge kinderen aanwezig is, vond ik dat dit spel onder de aandacht moest gebracht worden bij mijn medestudenten. Als toekomstige zorgkundigen zullen wij allemaal wel te maken krijgen met dit probleem: in de thuiszorg, op pediatrie, in kindercrèches …
   Iedereen was dan ook zeer geïnteresseerd toen ik het spel kwam voorstellen. Ze vonden dat het spel op een zeer creatieve en leuke manier, het proeven aangenaam maakt. De band tussen ouder en kind wordt op een speelse manier versterkt, terwijl het kind toch zelf mag bepalen wanneer en of het het iets nieuws proeft.
   Op het einde van de avond hadden we zelf een proefkoningin van de olijf .
   Bedankt voor deze gelegenheid tot kennismaking

   • Elise, bijna 6 jaar, eet voor de allereerste keer een aardbei!
    Bedankt Proeftoren!

    • Naam kind/Child\'s name: Elise
    • Leeftijd kind/Child\'s age: ...
   • Toen we Bosko het spel uitgelegd hadden, was hij vastbesloten proefkoning te worden. Hij stapte met overtuiging naar de koelkast en nam een tomaat. Hij geraakte bijna boven op de Proeftoren, maar haalde het nét niet. Inslikken was een brug te ver voor ons kereltje. Geen probleem, dachten wij, en zeiden: “je hebt het al zo flink gedaan”.

    Maar nee, hij moest en zou proefkoning worden! Opnieuw stapte hij naar de koelkast. Deze keer nam hij een komkommer. In dit filmpje zien jullie hoe hij het er van af bracht!

    https://www.facebook.com/proeftoren/videos/348796225631996/

    • Naam kind/Child\'s name: Bosko
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 5
   • Onze zoon Robin is 2,5 jaar en na de krokusvakantie in de kleuterschool gestart. Robin is een schat van een jongen, enkel de maaltijden hebben altijd al moeilijk gelopen. Zolang hij naar de crèche ging, waren we ergens wel gerust dat hij zijn buikje daar wel vol at. Tot dat de kleuterschool zich dan aandiende en ze ’s middags enkel nog maar boterhammetjes kunnen eten. De angst en de onzekerheid kwamen toen wel boven of dat Robin wel genoeg vitamines binnenkrijgt. We hadden er niets beters op gevonden om van alles puree te maken, wortelpuree, broccolipuree, spinaziepuree…. Na een aantal weken hadden wij, de ouders, het wel gehad met de puree en Robin at er amper iets van. Enkel de spinaziepuree bleek een succes dus dat zullen we voorlopig wel blijven maken. De infoavond vorige week over de Proeftoren gegeven door Vicky kwam voor ons dan ook op een goed moment!

    Gisteren alweer een moeilijk eetmomentje, Robin die niet aan de tafel wou komen, hoewel er lekkere gebakken patatjes met gebraden kip, komkommer en worteltjes op het menu stonden. Na veel zeuren hem dan toch aan de tafel gekregen, om dan één hapje te doen van zijn kip en dan vervolgens als een aap bijna ondersteboven in zijn stoel te hangen…. Kortom, het was tijd om de Proeftoren boven te halen! En wat zijn wij blij dat we dat gisteren gedaan hebben! Nog voor we het spel goed en wel hadden uitgelegd, is Robin beginnen proeven van alles wat er op zijn bordje lag. De gebakken patatjes waren moeilijk, maar zijn stickertje steeg wel naar de gele lijn. De wortel kwam op de lichtgroene lijn terecht en, jawel, Robin werd koning van de komkommer! Zo fier en blij dat hij was om onder luid applaus zijn kroon op te zetten en proefkoning te zijn.

    Vandaag dag 2 van de proeftoren. Op het menu staat een ovenschotel van rijst, gehakt, courgette en worteltjes. Het duurde alweer eventjes voordat Robin aan tafel wou komen, maar toch al iets minder lang dan gisteren. Zijn proeftoren stond namelijk klaar in het midden van de tafel. De courgette steeg niet verder dan de oranje lijn, maar de worteltjes vandaag die waren een succes, alweer proefkoning! En niet één worteltje, maar drie! Meteen ook nog een dikke duim sticker verdiend! Onze, en vooral Robin zijn avond kon niet meer stuk! Wat ons echt met verstomming heeft geslagen, is dat Robin zelf naar zijn komkommer van gisteren vroeg om dit nogmaals te proeven. Ook hier verdiende hij een dikke duim sticker voor, want speelde maar liefst nog vier komkommers naar binnen!

    Er komen ongetwijfeld nog moeilijke eetmomenten, het nieuwe en spannende van de toren zal er binnenkort wel afgaan. Daarom houden we bewust de beloningskaarten nog wat achter de hand. En dat is net het knappe aan het spel. Want hoeveel je zelf ook in elkaar kan knutselen, en ik heb veel beloningskaarten geknutseld, niets topt de proeftoren! Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast, maar om je kind zo fier te zien rondlopen met zijn kroon die hij trouwens de hele avond draagt tot hij naar zijn bedje moet, dat is gewoon de max. Uiteraard mag een selfie met zijn kroon niet ontbreken

    Morgen dag 3, spaghetti met gemalen kaas, iets dat hij graag eet, zonder saus weliswaar. Benieuwd wat hij met de stukjes courgette en wortel zal doen…

    Mama en papa van Robin

    • Naam kind/Child\'s name: Robin
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 2
   • “Dankzij de Proeftoren proefde Elise (5 jaar) vandaag voor de allereerste keer aardappelen in de schil!”

    • Naam kind/Child\'s name: Elise
    • Leeftijd kind/Child\'s age: ...
   • Hoi,

    Ook onze groepspraktijk “eetstudio” kijkt uit naar de “proeftoren”. Wij zijn benieuwd om hem de eerste keer te gebruiken in onze praktijk . Op die manier kunnen we onze selectieve eters zeker op een leuke speelse manier helpen om de uitdaging aan te gaan met nieuwe voeding.

    Wij zijn in blijde verwachting om het spel te ontvangen met de post …

    • Naam kind/Child\'s name: Wannes
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 8
   • Deze foto is 100% oprecht en werd genomen na Lou’s allereerste kersttomaat. Voor de Proeftoren werd dit voorafgegaan door uitbundig en even oprecht kokhalsen, maar vandaag proefde Lou tomaat … een échte Proefkoning dus!

    n.v.d.r. proefkoning(in) word je in het spel als je voor de eerste keer een voedingsmiddel doorslikt.

    • Naam kind/Child\'s name: Lou
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 4
   • Mijn dochtertje wilde absoluut geen sla proeven. Maar dankzij de Proeftoren wilde ze ‘koningin van de sla’ worden! En ja hoor: ze gaf haarzelf terecht een dikke duim, want de sla mocht zonder zeuren naar haar buikje!!

    n.v.d.r. proefkoning(in) word je in het spel als je voor de eerste keer een voedingsmiddel doorslikt.

    • Naam kind/Child\'s name: Nina
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 3
   • Ik moest na school eerst nog naar de winkel. Plotseling zei hij: ik moet nog mijn fruit eten! Ik ga proefkoning worden.

    n.v.d.r. proefkoning(in) word je in het spel als je voor de eerste keer een voedingsmiddel doorslikt.

    • Naam kind/Child\'s name: Jasper
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 6
   • Onze Louis heeft vandaag spontaan van een rauw worteltje gegeten. Ik had het hem niet aangeboden, hij vroeg er zelf achter! Intussen werd de Proeftoren ook succesvol ingezet voor aardbeien en appel. Van beide heeft hij willen proeven, dankzij de Proeftoren. Aardbeien eet hij intussen af en toe!

    • Naam kind/Child\'s name: Louis
    • Leeftijd kind/Child\'s age: 5

   Getuigenis plaatsen:

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Plaats een foto / Upload photo (JPEG/JPG Max. 2MB)


   *
   *