Home / Jouw Proeftoren

Wil je weten wat er in de Proeftoren zit? Hier zie je alle componenten die geleverd worden bij het spel.

Toren

De toren waarop je met het gekozen voedingsmiddel naar boven klimt. Aan één zijde staat een koning, aan de andere zijde een koningin. Je kind kiest zelf wat het graag wil worden en aan welke zijde het naar boven klimt. Leren proeven doe je in fasen. Elk kleurvak stelt een bepaalde proeffase voor. Naarmate je kind vordert in het proefproces, stijgt het een kleurvak. Tot uiteindelijk helemaal bovenaan, wanneer het een stukje van het gekozen voedingsmiddel voor de allereerste keer doorslikt.
Bij de Proeftoren HOME, krijg je een platte toren opgestuurd. Je strijkt even met je vingers een paar keer over de voorziene perforatielijnen. Zo staat je toren ook meteen en mooi rechtop.

 

Kroon

De kroon die je boven op de toren plaatst en die je kind trots opzet als hij/zij proefkoning(in) wordt. Je wordt proefkoning(in) wanneer je voor de allereerste keer een voedingsmiddel doorslikt en dus bovenaan de toren bent geraakt. Deze afbeelding geeft aan dat het kind proefkoning is van de tomaat én deze daarna nog 3 keer heeft geproefd in hieropvolgende maaltijden. We zien immers een speelsticker van de tomaat en 3 kleine uitbreidingstickers op de kroon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speelstickers

18 groente- en 18 fruitstickers om tot bovenaan de toren te klimmen (verwijderbare stickers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lege speelstickers

8 lege stickers om zelf extra voedingsmiddelen uit te kiezen om het spel mee te spelen + 1 lege sticker om de sjerp/ketting die afgebeeld staat op de koning(in) te personaliseren (verwijderbare stickers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beloningskaartjes

20 uit te knippen beloningskaartjes om beloningen op te tekenen/te kleven. Wanneer je kind proefkoning(in) wordt, krijgt het een beloning. Beloningen kies je op voorhand uit. Denk aan leuke dingen om samen te doen. De kroon opzetten, kan voor sommige kinderen voldoende zijn als beloning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitbreidingstickers

640 stickertjes voor de uitbreiding van het spel: “proeven wordt lusten”. Hiermee ga je aan de slag, van zodra je kind proefkoning(in) van een bepaald voedingsmiddel is geworden. Op die manier wordt het doorslikken herhaald en zijn/haar proefgedrag bestendigd (niet verwijderbare stickers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleurplaat

Een kleurplaat van de Proeftoren om zelf in te kleuren. Bij de Proeftoren HOME is er een A4 affiche voorzien om de uitbreidingsfase (fase 2) te spelen. Deze geldt eveneens als kleurplaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beloningsdoosje

Hierin zijn twee vakjes voorzien. In het onderste gedeelte worden de handleiding, alle stickers en de kleurplaat opgeborgen. In het bovenste gedeelte liggen de uitgeknipte beloningskaartjes klaar met de afgebeelde beloningen, die jij als volwassene (eventueel samen met het kind) bedacht hebt. Hierin kunnen eventueel nog andere mini-speeltjes of figuurtjes in opgeborgen worden die ook als beloning gelden. Bij de Proeftoren HOME is geen beloningsdoosje voorzien.