Home / Bedenkers

Vicky De Beule & Sarah Braet

Een Award Winning Concept 2017.

Vicky studeerde voor de eerste keer af in 2001 in Antwerpen en behaalde een master in Communicatiewetenschap en een postgraduaat in Cultuurmanagement. Sarah studeerde voor het eerst af als licentiate in de Handelswetenschappen in Brussel in 2007.

In 2013 kruisten hun wegen toen ze beiden startten aan de hogeschool Odisee in Gent. Als afstandsonderwijsstudenten combineerden ze hun werk en gezin met de bacheloropleiding Voedings- en Dieetleer.

Als mama weten ze uit ervaring dat het eten van gezonde voedingsmiddelen bij kinderen niet altijd vanzelfsprekend is en vaak gepaard gaat met stressvolle situaties. Ze voelden aan dat hierop boos reageren, dwingen om te eten of het niet erkennen van de schrik niet de juiste reacties waren.

Het idee van hun bachelorproef was geboren!

Zowel hun studies als hun werkervaring reikten hen de tools aan om een spel te ontwikkelen dat als hulpmiddel kan worden ingezet bij kinderen met voedselneofobie. Dit kan voorkomen bij elk kind tussen 2 en 7 jaar, aangezien op deze leeftijd de angst om nieuwe dingen te proeven een heel natuurlijk proces is.

Vicky en Sarah sloegen gedurende hun laatste studiejaar de handen intensief in elkaar om dit idee verder uit te werken en bij ouders van jonge kinderen uit te testen. Het resultaat: De Proeftoren!

 

Op de foto nemen Sarah (links) en Vicky (rechts) de Plezante Premie van Q in ontvangst. De Proeftoren: een Award Winning Concept!